3 tips om je baby/kindje te laten slapen op vakantie

Hou jij ervan om tijdens je vakantie te genieten van extra nachtrust? Dan kom je erachter dat dit met een baby of kindje niet vanzelfsprekend is als je op vakantie bent. Een nachtmerrie voor elke ouder is dat je kindje of baby niet wil slapen tijdens de vakantie. Heeft jouw baby of kindje moeite met slapen op vakantie? Wij geven 3 tips om je kindje (en jezelf!) een betere nachtrust te geven.

Tip 1. Wandelen met de kinderwagen

Met baby’s is het eigenlijk vrij gemakkelijk om ze in slaap te laten vallen. Net als thuis leg je ze in de kinderwagen en ga je een stukje wandelen. Je zal merken dat je kindje 9 van de 10 keer vanzelf in slaap valt. In de avond een rondje wandelen met de kinderwagen is een ideale truc om kinderen te laten slapen tijdens de vakantie.

Tip 2. Vertrouwd bed

Een vertrouwd plekje slaapt natuurlijk het fijnst. Zeker voor baby’s en kinderen is dat nou eenmaal zo. Bij kamperen is het verstandig om je kinderen thuis alvast te laten slapen in hun eigen campingbedje, zodat hun campingbedje vertrouwd voelt. Slapen ze thuis altijd naast jullie door middel van een co-sleeper. Dan is het verstandig om de co-sleeper mee te nemen op vakantie, zodat de kleine dan ook naast jullie kan liggen. Eventueel is het kopen van een compacte co-sleeper een verstandige keuze. Bekijk hier de 10 populairste co-sleepers. Als je kindje de co-sleeper of het campingbedje is ontgroeid, dan is het verstandig om hun eigen dekbed en hoofdkussen mee te nemen.

Tip 3. Gedragen pyjama

Is het meenemen van een eigen bedje of dekbed geen optie? Dan is het verstandig om in elk geval een pyjama mee te nemen die hij/zij thuis al eens een nachtje heeft aangehad. Dit zorgt ervoor dat de pyjama vertrouwd ruikt en daardoor rust geeft.

Dit slimme trucje kan je ook toepassen bij het beddengoed. Probeer eens om de kussensloop en dekbedhoes mee te nemen waaronder je kindje al een keer geslapen heeft. Dit maakt hun tijdelijke slaapplek iets meer vertrouwd.

Meer handige reistips? Klik hier!